Myte

Myte er min første publiserte single på eget selskap. Denne låten ble til ved at jeg ved et feilskjær, spilte feil akkord på pianoet. Jeg syntes klangen på denne akkorden var så vakker at jeg ville forske videre på hvordan jeg kunne integrere den i et enkelt arrangement.

Teksten handler om å se realiteten i det å ha passert ungdomstiden, og samtidig være motivert til å gå videre i møte med nye utfordringer og erfaringer. Selv hadde jeg en tendens til å tro at livet snart var over, i ung alder. Jeg hadde vanskelig for å se meningen i å anstrenge meg med fremtidsplaner. Da jeg  passerte 40 år, fikk jeg et mere edruelig syn på livet og begynte å se lyst på tilværelsen. Den største oppdagelsen var å se at livet var langt i fra over.

spotify:album:1PXhbwLdNzMBTi5YMyaMky

Myte

Tekst og melodi: Frank Scott

 

Det e en myte, at livet e kort

Det e faktisk det lengste æ nånn gang har fått

Det e ei løgn at tia går for fort

Om æ ser tebake, e det my æ har fått gjort

 

Æ mesta my av tia mi, da æ va ung og skjør

Æ trudd det va forventa å mist livet før vi dør

Æ hadd det frøktelig travelt, sjøl om æ hadd godt om tid

No har æ levd i enda 30 år og det e langt ifra forbi

 

Det e en myte, at kjærlighet gjør blind

Før æ traff min kjære, flaug æ sanselaus i vind

Det e ei løgn at unkarsliv e bra

Det alltid gost å kommå heim te den du har reist ifra

 

Æ gikk ifra mang såre blikk da æ va ung og pen

Æ trudd det va forventa å kunna stå på eigne bein

Æ hadd det frøktelig travelt, sjøl om æ hadd godt om tid

No har æ levd i enda 30 år og det e langt ifra forbi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *