All the pretty little horses

I 2014 ble jeg jeg kjent med denne sangen og dens historie igjennom tilfeldig surfing på nettet. Jeg ble så fascinert at jeg gjorde en egen versjon av den og publiserte den på YouTube.

«All the pretty little horses»  ble opprinnelig sunget av en afro-amerikansk slave som ikke kunne ta vare på barnet sitt fordi hun var for opptatt med å ta vare på mesterens barn. Hun ville derfor synge denne sangen til hennes mesters barn. Opprinnelig var teksten «fugler og sommerfugler, hakker på øynene hans», men ble endret til «fugler og sommerfugler, flagrer rundt øynene» for å gjøre vuggesangen mindre voldelig for yngre barn. Denne teorien er støttet av referansen til «wee little lamby…cried for her mammy» siden slaver ofte var tvangsskilt fra sine egne familier for å tjene sine eiere. Dette verset er i en helt annen emosjonell dybde enn resten av vuggesangen, noe som tyder på en spesiell betydning.

Referanse: http://anthrocivitas.net/forum/showth…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *